Dirigent

Als jong meisje leerde Marijke blokfluit spelen en zong ze in een kinderkoor. De liefde voor muziek was geboren en na een paar jaar koos ze de harp. Aan het conservatorium in Zwolle studeerde ze Docent Muziek, met als musiceervak harp. Zingen heeft ze altijd veel gedaan en in die conservatoriumperiode ontdekte ze klassiek zang. Ze kreeg er bijvak zang van Heike Rowold, Felix Schooneboom en Riekje Bakker.

Na haar studie is Marijke aan het werk gegaan als muziekdocent, workshopleider en koordirigent. In die tijd zong ze bij het NNO waarmee onder leiding van vele internationale dirigenten diverse grote koorwerken zoals de jaarlijkse Matthäus passion, requiem van Verdi, Händels Messiah en de mis in As van Schubert en vele andere werken werden uitgevoerd.

Omdat de koorwereld erg trok, ging Marijke koordirectie studeren aan het conservatorium in Groningen bij Louis Buskens. De liefde voor het zingen bleef ook en op dit moment studeert Marijke zang bij Hanneke de Wit aan het conservatorium in Groningen.

Naast haar studie is ze dirigent van gemengd koor Boijl, Zingt Gode lof uit Hoogkerk en het Drents opus koor dat in Beilen repeteert. Ook dirigeert zij jaarlijks een projectkoor in Harkstede.